Actuele acties

Wil je me helpen?

Snoeicursussen…ik denk dat het beter kan, ik heb wel ideeën, maar ik wil graag van jou horen wat jouw ervaringen zijn met snoeicursussen. Wat heb je er aan gehad, en vooral, wat kan er beter of anders. Heb jij ideeën over jouw ideale cursus (fruitbomen)?

Klik op de link of de afbeelding om naar de enquête te gaan

over mij

Moi, ik ben Karin

Mijn passies zijn landschap, natuur, ambacht, ontwerpen en fruitbomen.

Intussen heb ik al 18 jaar mijn eigen bedrijven op gebied van fruitbomen en houtbewerking. In de winter houdt ik me bezig met fruitbomen snoeien, advies, snoei-coaching en groenonderhoud, de rest van het jaar maak ik mooie meubels en ornamenten van snoeihout.

Van interesse in plantjes en tuinen naar prof groenwerk

Na verschillende technische opleidingen gevolgd te hebben ben ik in het landschapsbeheer terecht gekomen. Geheel onverwacht kwam alle kennis van vorige opleidingen hier in samen voor mij. Omgaan met motoren kan je iedere dag gebruiken, technisch inzicht heb je nodig om een bv een boom veilig af te breken, en toerisme komt terug in het cultuurlandschap. Een mooiere combi zou ik me niet kunnen bedenken. Ik heb de praktijk zo’n 10 jaar in het veld uitgevoerd, beginnend als vrijwilliger tot uiteindelijk voorman van een ploeg.

Vooral landschappelijke elementen zoals bosjes, singels, houtwallen. knotbomen en boomgaarden hebben me steeds meer gefascineerd. Intussen zie ik ze niet meer als ‘beplanting’ maar meer als wezens die je kan bijsturen, in het voordeel van jezelf, en het landschap.

Bomen, en in het bijzonder vruchtbomen, leren me veel over wat een boom aan kan en vooral hoe ze te beïnvloeden zijn. Die eigenschappen kan ik weer gebruiken om optimaal van ze te kunnen genieten. Regelmatig ga ik naar oude (vervallende)bomen om te leren hoe hun groei -en vervalprocessen zijn.

30+

Years of
experience
mijn visie

Duurzame beplanting en beheer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  • 42 Video lessons in HD
  • Exclusive bonus content
  • Lifetime access, anywhere, anytime
Contact Me
“Nullam vehicula ipsum a arcu cursus vitae congue. At ultrices mi tempus imperdiet nulla malesuada. Purus semper eget duis at tellus at urna. Eget mi proin sed libero enim sed faucibus turpis. Ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit.”
Alana Amato
Chesterton, IN