Over Snoei-excursies

Van kijken en bespreken kan je leren

Deskundig

Begeleid door ervaren snoeiers.

Hele jaar door

Niet afhankelijk van snoeiseizoen of weer.

usp3

Lorem ipsu

Heb jij “Honger” naar voorbeelden?

Tijdens de praktijkdagen merk ik dat er een enorme “honger” is. “Die boom daarachter, die lijkt wel veel op die van mij, kunnen we die straks ook doen?”. Soms is er gewoon geen tijd voor om alle verzoeken in te willigen. “Maar kan je wel vertellen hoe je die moet doen?”

Daaruit is mijn idee ontstaan om excursies te geven. Wel naar bomen kijken, maar (nog) niet snoeien. Dat gaat sneller en je kan meer vragen kwijt.

Zoveel snoeiers, zoveel meningen

Fruitbomen snoeien is geen raketwetenschap, maar het is wel een specialistischer als boomverzorging. Er wordt wel gezegd dat het snoeien 90% durf is en 10% kennis. Zelf snoei ik al 30 jaar fruitbomen, en gelukkig is het % intussen andersom, maar ik vind de twijfel ook heel belangrijk. In mijn ogen moet je niet zo maar wat doen, ook uit respect voor de boom.

Maar te veel twijfel is lastig om ervaring op te bouwen. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen die fruitbomen willen snoeien, meer visies te horen krijgen, met argumentering natuurlijk. Dat helpt om je eigen visie te vormen en om te leren.

Fruitbomen in/en hun omgeving

Iedere boom en plek heeft weer zijn eigen uitdagingen. Bij een excursie ga ik ook in op die randfactoren. Soms gaat het veel over bodemverbetering, soms over singels of tuininrichting, soms over grote bomen beheren. Onderwerpen die in een cursus vaak minder aan bod komen, maar op die locatie juist belangrijk zijn. Op iedere locatie is het dus anders.

geen “Goed of fout”

Het is niet de bedoeling om kopieën van mezelf te maken. Leer je eigen inzichten te ontwikkelen door ze te toetsen aan andere meningen.

Interactief

Iedereen komt aan het woord. Je krijgt feedback op je visie zonder waardeoordeel. En ja, ik zal ook vertellen wat ik zou doe en waarom.

belofte 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean diam dolor, accumsan sed rutrum vel, dapibus et leo.

“Na de snoeicursus was ik erg benieuwd hoe de bomen er op reageerden. Door de snoei-excursie konden we dat zien. Ik kon herkennen dat we veel gesnoeid hebben en wat het effect dan is. We bespraken hoe je het verder aan kan pakken. Hier leer ik veel van”
Koos
bij Snoei-excursie Eelde

Wat biedt een snoei-xcursie?

  • Begeleiding door ervaren snoeier
  • Ideaal als follow-up na snoeicursus
  • Hele jaar door mogelijk
  • Ook mogelijk als het ongunstig weer is om te snoeien
  • Aandacht voor inzichten en aanpak
  • Meer bomen bespreken in paar uur tijd
  • Kan ook bij bomen die niet gesnoeid worden (daar is juist veel te leren)
  • Ideaal voor mensen die onzeker zijn in het snoeien
  • Je bent onder gelijkgestemden en kan ‘bomen’ over bomen
  • Stel je eigen vragen

Veel gestelde vragen over snoei-excursies

overzicht

Ik heb nog geen snoeicursus gevolgd, kan ik ook mee doen?

Iedereen mag mee doen, maar een snoei-excursie is geen vervanging voor een snoeicursus, de lesstof van een cursus wordt niet opnieuw behandeld. Er wordt verwacht dat deelnemers actief meedoen in bespreken. Het is een interactieve bijeenkomst waar veel voorbij kan komen.

Hoe lang duurt een snoei-excursie?

De duur is 2 – 2,5 uur. Dat hangt wat af van hoeveel vragen er zijn of dat we lang moeten lopen tussen adressen in. Er komt véél informatie voorbij, je bent aan het eind echt leeg (of vol)

Wat is het verschil met een snoeicursus?

Het gaat over de bomen waar we bij staan, niet over algemene aanpak van fruitbomen. meer… geen aandacht voor snoeitechniek, volgorde, prioriteiten,

Wat kost een snoei-excursie?

Een snoei-excursie kost 22 euro

Wanner geef je snoei-excursie?

Zie hieronder de geplande data

Hoe kan ik me aanmelden?

Onderaan ieder excursie beschrijving kan je je aanmelden (knop). Zodra je ingeschreven bent, krijg je een bevestiging en verdere gegevens over adres en contact.

Snoei-excursie

Add context to your column. Help visitors understand the value they can get from your products and services.

Snoei cursus

Add context to your column. Help visitors understand the value they can get from your products and services.

Geen berichten